torsdag 24 februari 2011

Ho Chi Minh, Vietnam!

Da var i framme i Vietnam och har nu tillbringat varan forsta dag i denna moped rika stad, det bor 10 miljoner har och de har typ dubbelt sa manga moppar, haha det kryllar av dem! Vi borjade dagen tidigt eftersom att frukosten pa hotellet bara var till kl 9, skulle kora lite sightseeing i stan, kolla in marknader, krigsmuseeum och tempel.. borjade ga men sen blev vi medlurade pa att aka pa sanna cyklar som finns har, sa vi gick var sin chauffor och de korde runt oss till alla de stallerna vi ville till. Det skulle kosta oss 150000 dong och de ar ca 50 kr. De korde runt oss pa cyklarna och vantade utanfor medans vi gjorde det vi skulle, sista stopp skulle bli saigon floden. De bad om att fa pengar lite tidigare for de skulle vara mycket folk dar och det finns mycket ficktjuvar har. Sa vi betalade, da kostade det precis 1,5 miljoner dong, vilket ar 400 kr!! Da kom de med bortforklaringar att vi hade akt 3 timmar och att det bara kostade 150000 for en vag osv, sa vi fick ju betala, men nu har vi lart oss en laxa att ALLTID dubbelkolla allt 100 ganger innan vi ga med pa det! Jaja, nagra misstag ska man val gora, det hor till. Vi har ialla fall varit lite kulturella idag och kollat in museet om vietnam kriget, mycket intressant!

Vi bor ett bra hotell, det va rekomenderat i lonley planet, vi bor for 60 kr per person per natt och da ar frukost och middag inkl, det ar bra! Bor i ett stor harligt rum!
Imorgon ska vi pa en utflyckt till krigstunnlarna, de ligger ca 1,5 timma utanfor stan.. sen pa lordag ska vi bege oss till mui mu, sa da blir det sol och varme igen.. jag langtar!! :)

Hoppas ni har det bra har hemma!
Saknar er!
LOVE S

1 kommentar:

  1. Oj oj. sånt som händer =)
    Det är nog bättre åka en väg och betala med en gång.
    Hoppas på en bra dag i morgon.
    Lycka till med framtida cykelturer. =)

    SvaraRadera